Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că nu este de acord cu colectarea de bani în şcoli, prin asociaţiile de părinţi, pentru a fi achiziţionate diverse materiale, în condiţiile în care municipalitatea acordă fonduri suficiente unităţilor de învăţământ. ”Sunt total împotrivă. Eu, ca primar, sunt total împotrivă. Dăm bugete destul de consistente, pentru că 30% din bugetul municipalităţii merge la şcoli”, a spus primarul Ion Lungu.

El a subliniat că a cerut directorilor de şcoli să spună care este suma necesară la fondul şcolii şi o va primi de la Primărie. ”Nu are rost să ne încurcăm cu părinţii. Să discutăm cinstit. E o problemă să se cumpere trei perdele într-o clasă? Noi dăm sume consistente, de zeci de miliarde de lei, cheltuieli de întreţinere, în bunuri şi servicii. E o problemă de mentalitate. Nu cred că asta e soluţia (…) Nu trebuie să ia bani de la părinţi pentru cheltuieli de întreţinere”, a spus Lungu, adăugând că sumele care sunt alocate şcolilor vin tot din taxele plătite de părinţi, care sunt contribuabili.

Primarul Sucevei a arătat că din fondul clasei se pot aduna maxim 10.000 de euro pe an şi nu este o problemă pentru ca municipalitatea să asigure această sumă. AGERPRES