Primarul Dan Tudorache a declarat luni că două treimi din unităţile de învăţământ de pe raza sectorului 1 al Capitalei nu au autorizaţie ISU.

„Sunt ceva probleme cu obţinerea autorizaţiilor ISU, dar vă dau un exemplu: ca o grădiniţă sau o şcoală să fie autorizată ISU, în primul rând trebuie să aibă toate geamurile din aluminiu, ceea ce până acum nu era o condiţie obligatorie. Gândiţi-vă că noi am reabilitat multe şcoli, multe grădiniţe şi nu a fost toată tâmplăria din aluminiu, deci va trebui să le schimbăm şi cu siguranţă vom obţine această autorizaţie ISU. (…) Două treimi dintre unităţi nu sunt autorizate ISU”, a precizat Tudorache, luni, întrebat cum se prezintă sectorul din punct de vedere al pregătirii pentru începerea noului an şcolar.

Edilul a participat la festivităţile de deschidere a noului an şcolar la Grădiniţa 222, la Şcoala 171, la Şcoala „Eugen Barbu” şi la Colegiul „Goethe”.

„Eu sper ca în septembrie anul viitor să fie cât mai puţine şcoli neautorizate ISU sau chiar deloc”, a spus edilul. „Avem bani să investim, nu este problema banilor, problema este să avem timp. Vă daţi seama, noi avem doar două luni la dispoziţie pe timpul verii şi atunci trebuie să muncim mai cu spor. În acest an, după alegeri, a fost mai dificil până am preluat mandatul, dar cu siguranţă în vara anului 2017 va fi mult mai uşor pentru noi”, a afirmat primarul.

Peste 3 milioane de elevi şi preşcolari încep luni semestrul I al anului şcolar 2016 – 2017. Noul an şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: 12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017, respectiv 13 februarie 2017 – 16 iunie 2017. AGERPRES