Elevii Şcolii 141 din Capitală, a cărei clădire urmează să fie demolată, vor învăţa din 11 septembrie la Şcoala 127, a anunţat primarul sectorului 5, Daniel Florea, acesta menţionând că noua construcţie ar putea fi gata în septembrie 2019.

Structura de rezistenţă este grav afectată şi nu avem nicio posibilitate să putem să o punem la un grad de siguranţă care să ne permită să aducem copiii în procesul de învăţământ în interiorul clădirii şi atunci am luat această decizie. Am emis astăzi certificatul de urbanism pentru demolare. Probabil că în jur de 10 – 15 noiembrie vom fi terminat cu procedurile şi vom putea să începem demolarea. (…) Potrivit unei estimări a experţilor pentru materiale ar costa demolarea undeva la 300.000 de euro fără TVA. (…) Dacă reuşesc să încep construcţia în martie 2018, la 1 septembrie 2019 ea ar trebui să fie gata. Astea sunt lucrurile pe care mi le-au spus şi mie experţii„, a afirmat primarul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Primăria sectorului 5 va pune la dispoziţia elevilor Şcolii 141, care se va demola, după ce tavanul clădirii a căzut, două autocare şi un microbuz pentru a-i aduce la Şcoala 127, precizând că va solicita ajutor şi din partea RATB pentru linia 227.

În ceea ce priveşte sala de sport a Şcolii 141, aflată în mijlocul curţii, primarul a arătat că aceasta ar putea fi mutată, sau demolată parţial, fie folosită în noua structură sau demolată total. „Nu mai avem o situaţie precum cea de la Şcoala 141. În acest moment, în baza documentaţiilor realizate de experţi, garantez pentru siguranţa copiilor din sectorul 5″, a declarat edilul.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a precizat că este foarte important ”să fie asiguraţi şi elevii şi părinţii şi profesorii că începutul de an şcolar se desfăşoară în condiţii normale”.

„Au găsit soluţia pentru a încadra toţi elevii Şcolii 141 începând cu 11 septembrie – prima zi de şcoală în această şcoală în care ne aflăm acum. Este foarte important să fie asiguraţi şi elevii şi părinţii şi profesorii că începutul de an şcolar se desfăşoară în condiţii normale. Disconfortul creat prin mutarea copiilor este inevitabil, dar acest tip de şantier îl avem în aproape fiecare judeţ al ţării”, a afirmat ministrul. AGERPRES