Primarul Slatinei consideră că directorii liceelor cu promovabilitate la Bacalaureat sub 25% ar trebui schimbaţi

darius valcov.jpgPrimarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, este de părere că directorii unităţilor de învăţământ unde promovabilitatea a fost mai mică de 25% ar trebui schimbaţi, iar unele colegii tehnice ar trebui transformate în şcoli profesionale sau comasate.

“Cred că directorii liceelor cu promovabilitate sub 25% trebuie schimbaţi. Nu numai cei din Slatina şi din Olt, ci din toată ţara. Dar mai cred că ei ar trebui să aibă dreptul să îşi aleagă profesorii şi să existe câte un ciclu de câte patru ani la conducerea liceelor pentru ca directorii să îşi poată duce la capăt proiectele. Unele licee ar trebui transformate în şcoli profesionale, altele ar trebui să fuzioneze între ele”, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Vâlcov.

La Slatina, la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” (fost grup şcolar de construcţii), au promovat examenul de Bacalaureat numai cinci elevi din 210, iar la Colegiul Tehnic Metalurgic numai 11% dintre candidaţi, promovabilitatea la liceele şi colegiile tehnice fiind în judeţ sub 50%. Colegiul Tehnic “Ion Mincu” s-a situat în fiecare an pe ultimul loc din judeţ ca promovabilitate la Bacalaureat. AGERPRES