Seful Inspectoratului Scolar Judetean Olt, Nicolae Draghici, este acuzat intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Adomnitei de primarul municipiului Slatina, Darius Valcov.
Adresandu-se ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, primarul Slatinei, care este si presedintele PD Olt, Darius Valcov, spune ca, dupa o disputa pe care a avut-o cu Draghici, acesta incearca sa se razbune amenintandu-i pe directorii de scoli democrati cu schimbarea din functie.

„Au fost date telefoane primarilor democrati de la Iancu Jianu si Nicolae Titulescu, care au fost amenintati cu schimbarea directorilor de scoli din cele doua comune, daca eu nu ii cer scuze lui Draghici”, sustine Valcov in scrisoarea deschisa.

Draghici este acuzat de Valcov de politizarea invatamantului, dar si de incompetenta si de clientelism, mentionand ca ISJ a pierdut aproximativ 1,5 milioane de lei, bani alocati de Guvern, dar nefolositi la nivel judetean.

Valcov a mentionat ca regreta plecarea de la conducerea ISJ Olt a liberalului Karol Kovacs, actual secretar de stat in Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, deoarece „Kovacs a facut si lucruri bune pentru invatamantul din judet si chiar pe mine a reusit sa ma convinga ca Primaria sa aloce un teren pentru un palat al copiilor, in timp ce inlocuitorul sau, Draghici, nu a facut nimic bun”.