oprescu_olimpici_2014.jpgPrimarul general Sorin Oprescu a acordat vineri diplome unui număr de 41 de olimpici internaţionali, în semn de apreciere pentru performanţele acestora. Pentru al cincilea an consecutiv elevii bucureşteni care au medalii de aur, argint şi bronz la olimpiadele şcolare internaţionale au obţinut diploma „In Honoris”, cea mai înaltă distincţie a Municipalităţii.

Totodată, aceştia au primit drept recunoaştere a efortului şi rezultatelor de excepţie o excursie la Lisabona ce va avea loc în perioada 11-17 aprilie. Ei vor învăţa despre civilizaţia şi cultura portugheză, iar programul va include o serie de obiective şi puncte de atracţie importante din Lisabona. De asemenea, olimpicii internaţionali vor avea posibilitatea de a colabora permanent cu echipa Centrului de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive Bucureşti, structură dedicata copiilor şi tinerilor din Capitală.

„Vă mulţumesc tuturor olimpicilor internaţionali că existaţi, le mulţumesc părinţilor care în primii ani de educaţie au fost pilonul principal, după aceea profesorilor care au început să-i pregătească şi din punct de vedere profesional şi al conduitei. Încercăm să facem ca în fiecare an un gest de recunoştinţă faţă de activitatea pe care o depuneţi, încercăm să vă onorăm, pentru că aşa e normal să se întâmple într-o ţară civilizată ce apreciază generaţiile care vin şi iată că timpul trece foarte repede ca indiferent unde vă veţi afla peste ani, eu sper că acasă, să le arătăm celorlalţi că suntem nişte oameni normali şi tot atât de frumoşi, deştepţi şi de bine pregătiţi ca şi ei”, le-a spus Oprescu olimpicilor cu prilejul festivităţii de premiere.

În altă ordine de idei, inspectorul general Constantin Trăistaru a apreciat performanţa copiilor şi gestul Municipalităţii. „Eu îi felicit pe copii, pentru că într-o societate măcinată de multe probleme nu renunţă la ideea de performanţă, deoarece aceasta e singura care va sta la baza viitoarei lor cariere. Îi felicit pentru că nu dau îndărăt de la muncă şi îi felicit că se îndârjesc şi vin din exterior cu nenumărate medalii şi duc mai departe numele ţării. Sunt veritabili ambasadori ai educaţiei româneşti”, a adăugat Trăistaru. AGERPRES