Fiecare clasă va dispune de internet prin cablu şi dotări pentru transmiterea cursurilor online până la începerea noului an şcolar, a anunţat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

El a precizat că, după discuţiile avute cu reprezentanţii marilor furnizori de internet, s-a convenit ca, pentru începerea noului an şcolar, unităţile din municipiu să realizeze dotarea fiecărei clase cu internet prin cablu şi cu materialele necesare efectuării de transmisii online.

Lungu a spus că fiecare şcoală va transmite necesarul de materiale pentru realizarea acestor dotări şi lucrări, iar Consiliul Local se va întruni într-o şedinţă de îndată pentru a aproba alocarea de fonduri.

Potrivit primarului, în primă fază se vor realiza dotările necesare pentru ca profesorii să poată transmite cursurile online, urmând ca, în funcţie de tabletele ce vor fi achiziţionate de Ministerul

Educaţiei, să se stabilească şi modul în care vor fi sprijiniţi elevii pentru a beneficia de cursurile online.

Ion Lungu a mai spus că până pe 14 septembrie trebuie finalizate toate aceste dotări, astfel încât şcolile să fie pregătite pentru noul an şcolar, fie că acesta va debuta în sistem hibrid, cu o parte dintre elevi în clase, fie că va fi în întregime online, în funcţie de evoluţia epidemiei cu noul coronavirus.

Totodată, primarul a precizat că, în urma discuţiilor, s-a concluzionat că varianta prin care fiecare clasă va avea legătură prin cablu la internet este cea mai sigură, iar achiziţiile în acest sens vor fi făcute de fiecare şcoală în parte. AGERPRES