scoala_profesionala.jpgColegiul Tehnic de Vest din Timişoara ar putea deveni şcoală de meserii, după modelul învăţământului dual german, primarul Nicolae Robu anunţând, vineri, într-o conferinţă de presă, că va discuta cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu conducerea colegiului, în acest sens.

„Am dat un semnal foarte clar către copii şi către familiile lor, că şcoala profesională le poate oferi o alternativă de viitor excepţională. Înainte de Revoluţie era o mândrie să fii un bun medic, un bun inginer sau profesor, un bun strungar sau un bun lăcătuş. Într-o societate capitalistă corect aşezată, trebuie să fie o mândrie să ai orice meserie, cu capacitatea de a o practica, însă, cu profesionalism”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ideea reînfiinţării şi a dezvoltării reţelei şcolilor profesionale în Timiş este îmbrăţişată şi de Clubul Oamenilor de Afaceri vorbitori de limbă germană (germani, austrieci şi elveţieni) din Timişoara, care vor mână de lucru calificată. Germanii au deja, de un an, la Colegiul „Ferdinand” din Timişoara, o clasă care merge cu succes şi care pregăteşte elevii pentru meseriile de electricieni şi electromecanici, iar din acest nou an şcolar au mai deschis două clase acolo şi încă o clasă la Colegiul Bănăţean.

Din această toamnă, Clubul oferă 80 de locuri în sistemul de şcoală duală/profesională cu durata de 2-3 ani, care va da şansa tinerilor la o carieră în firmele multinaţionale din zonă. AGERPRES