Odată cu sosirea primăverii şi cu încălzirea vremii, încep să apară şi alergiile. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de alergii atât în rândul adulților, cât mai ales în rândul copiilor, unde acestea apar ca urmare a faptului ca sistemul lor imunitar este prea tânăr pentru a fi adaptat la factorii mediului înconjurător. Cele mai frecvente alergii sunt cele de sezon, cunoscute sub numele de rinită alergică sau febra fânului.
Principalul factor care declanşează alergiile este polenul florilor, dar la acesta se adaugă şi praful, fumul de ţigară, mucegaiul, părul animalelor, detergenţi, parfumuri sau alţi factori cu potenţial alergen.
Cele mai comune simptome ale alergiilor sunt tusea, strănutul, nasul înfundat, lăcrimarea şi înroşirea ochilor, inflamarea gâtului, mâncărimi ale pielii, dureri de cap, umflarea feţei, senzații de sufocare, de oboseală sau de apăsare la nivelul toracelui. Într-o primă fază, unele dintre aceste reacţii pot fi confundate cu cele ale răcelilor obişnuite, însă spre deosebire de acestea, alergiile nu se manifestă niciodată prin febră şi nu implică dezvoltarea infecțiilor.
Combaterea alergiilor de primăvară
Nu există tratament care să poată vindeca alergiile, dar există metode prin care simptomele pot fi ținute sub control, de la menținerea unui aer curat în locuință, până la dispozitive moderne pentru dezinfecția și purificarea aerului.
Dispozitivele UV-C din gama AIR GUARD BIOCOMP sunt special concepute pentru a dezinfecta și purifica aerul, având o eficiență de până la 99,99% în distrugerea sporilor de mucegai, acarienilor şi a agenților patogeni (virusuri, bacterii etc.). Dispozitivele AIR GUARD sunt prevăzute cu filtru și au capacitatea de a dezinfecta un volum de aer de până la 160 mc/oră, asigurând siguranța aerului din încăpere. Mai mult, aceste dispozitive nu produc ozon sau alţi compuşi secundari, fiind ideale pentru persoanele care suferă de astm sau alergii respiratorii.
Alte metode de a reduce efectele alergiilor de primăvară la copii:
- Consultă un medic alergolog;
- Aspiră şi şterge praful cât mai des în camera copilului;
- Asigură-te că cel mic îşi schimbă hainele atunci când vine de afară şi că se spală foarte bine pe mâini şi pe faţă cu apă şi cu săpun;
- Igienizează cât mai des așternuturile;
- Limitează-i contactul cu mediul exterior în perioada în care se găsesc cei mai mulţi factori alergeni în aer;
- Evită să fumezi în casă;
- Evită să aduci flori proaspete în casă.
Alergiile de primăvară sunt reacții ale sistemului imunitar, ce afectează atât adulții, cât și copii. Deși nu pot fi vindecate, există soluții pentru a ține simptomele sub control, cea mai eficientă fiind utilizarea dispozitivelor UV-C pentru dezinfecția și purificarea aerului. Cu o expertiză de peste 30 de ani, BIOCOMP este singura companie din România care oferă dispozitive UV-C profesionale, ce creează o barieră ecologică de protecție.