Prima serie de 2.600 de tablete pentru elevi a fost primită de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, în cel mai scurt timp urmând să se intre în posesia şi a diferenţei de până la aproximativ 5.700 de astfel de dispozitive, cât reprezintă necesarul elevii proveniţi din medii defavorizate.

„Tabletele au inclusă cartelă pentru internet şi au soft preinstalat (pentru şcoala de acasă). Acum se verifică din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Vor fi distribuite din momentul finalizării verificării. Dacă vor exista defecţiuni semnalate, tabletele vor fi înlocuite, conform procedurii stabilite la nivel naţional”, a transmis şeful ISJ Constanţa, Sorin Mihai.

Conform acestuia, tabletele, asigurate prin Programul Naţional „Şcoala de acasă”, vor fi preluate de către managerii unităţilor de învăţământ care, în baza „procedurii operaţionale” a fiecărei şcoli, le vor distribui către beneficiari.

„Numărul total, 5.689, acoperă întreg necesarul de dispozitive pentru elevii constănţeni proveniţi din medii defavorizate (centralizat la nivelul ISJ Constanţa). Se asigură, astfel, accesul la activităţi de învăţare online pentru toţi elevii constănţeni, din unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate şi care nu deţin dispozitive electronice cu conexiune la Internet”, a menţionat inspectorul şcolar general.

În judeţul Constanţa, în învăţământul primar, gimnazial şi liceal sunt înscrişi 85.780 de elevi. AGERPRES