Pe 5 aprilie va avea loc in sala “Sergiu Celibidache” de la Colegiul National de Arte “Regina Maria” din Constanta un forum de dezbateri pe tema Cunoastere, creativitate, comunicare – primul eveniment al retelei de scoli CRED pentru educatie diferentiata.
Este vorba de un eveniment apartinand seriei de evenimente desfasurate la nivel national in cadrul campaniei nationale “Investeste in Educatie” – o campanie initiata de IRSCA Gifted Education si Consortiul EDUGATE pentru promovarea educatiei de calitate in toate scolile din Romania .

Manifestarea este organizata in doua parti:

orele 9-12: prezentare in plen a celor mai noi tehnologii didactice bazate pe inovatie si creativitate – tehnologii care isi propun sa dezvolte abilitatile copilului de a-si organiza singur invatarea si sa il ajute sa se dezvolte in ritmul propriu, bazandu-se pe cele mai inalte abilitati ale personalitatii sale.

orele 12-14: prezentarile initiativelor cadrelor didactice participante la manifestare.

Sesiunea va incepe cu o prezentare a “Strategiilor de comunicare in didactica moderna” sustinuta de lect. univ. dr. Cristina Gelan si va continua cu dezbateri pe temele: “Modalitati de explorare creativa a realitatii” si “Tehnologii didactice creative”, sustinute de inst. drd. Adina Tulbure, Director de cercetare pentru tehnologii didactice inovative in cadrul IRSCA Gifted Education.

Seria de manifestari are ca scop conturarea unei paradigme a didacticii moderne asa cum este ea perceputa de catre cadrele didactice direct implicate in proces, pornind de la ipoteza ca principalele directii viitoare de dezvoltare a didacticii vor fi cele trasate de accelerarea procesului de dezvoltare pe cele trei domenii fundamentale – cunoastere, creativitate si comunicare, ca teren comun tuturor disciplinelor de studiu din perioada scolaritatii.

Persoane de contact sunt inst. drd. Adina Cristina Tulbure si inst. Monica Serban, de la Colegiul National de Arte “Regina Maria” Constanta , tel. 0766/222.990; 0766/222.990; e-mail: educatieprinarta@gmail.com.