Primul exerciţiu pilot pentru dezvoltarea hub-ului de politici publice al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative s-a încheiat cu evenimentul „Pitch Day@Policy Accelerator Hub”.

Potrivit unui comunicat al SNSPA, evenimentul şi-a propus să dezbată propunerile de politici publice ajunse în etapa finală a primei ediţii a programului, alături de factori de decizie, de reprezentanţi ai mediilor universitar şi de afaceri şi de practicieni.

Alături de studenţi la eveniment au participat rectorul SNSPA, Remus Pricopie, preşedintele Senatului SNSPA, Iordan Bărbulescu, directorul UEFISCDI, Adrian Curaj.

În luna februarie, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a lansat primul Hub-accelerator de politici publice din România, prin colaborarea dintre mediul universitar, autorităţile publice şi zona privată.

„Iniţiativa-pilot, unică în mediul academic românesc, a fost dezvoltată în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), în cadrul proiectului ‘Cercetător-antreprenor pe piaţa muncii în domeniile de specializare inteligentă’ (CERT-ANTREP)”, se arată în comunicat.

Prin intermediul acestui Hub-accelerator de politici publice, doctoranzi şi postdoctoranzi, interesaţi să genereze idei şi soluţii cu impact social, au beneficiat de mentoratul unor experţi în antreprenoriat, politici publice şi guvernare.

„Studenţii Şcolii Doctorale a SNSPA au învăţat cum să ducă o idee din punctul incipient, cum să o rafineze pentru a o poziţiona într-un context favorabil, iar apoi să o transforme într-o propunere concretă de politică publică pe care să o pună direct pe masa decidenţilor”, mai afirmă SNSPA. AGERPRES