univ_vest_timisoara.jpgPrimul hub educaţional din România a fost deschis la Universitatea de Vest Timişoara (UVT), pe o suprafaţă de 200 mp, în cadrul Facultăţii de Economie şi Administraţie a Afacerilor, proiectul dorindu-se a fi o platformă activă de educaţie colaborativă între studenţi, facultăţi şi companiile angajatoare.

„Acest proiect reprezintă punerea în aplicare a unor idei foarte bune ale studenţilor noştri de la UVT şi a colegilor lor de la Universitatea Politehnica Timişoara. Proiectul ne arată tuturor că o colaborare în mediul educaţional între universităţi, studenţi şi mediul de afaceri este reţeta de succes a viitorului. Peste 30 de companii mari, de renume, din Timişoara, s-au arătat interesate de a investi în aceste proiecte circa 85.000 de euro. Cred că acest hub care va genera idei, va genera proiecte, iar punerea în aplicare este un semnal pozitiv dat întregului mediu universitar”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, într-o conferinţă de presă.

Remus Rădvan, coordonatorul hub-ului, spune ideea a pornit de la studenţi, pentru a găsi un mod organizat de a se dezvolta într-un singur loc toate activităţile studenţeşti. Sunt proiecte educaţionale, realizate de organizaţiile studenţeşti din Timişoara şi de cele din România care vor veni în vizită, dar şi de companiile care au susţinut proiectul.

„Proiectul este o triplă premieră, pentru că este primul hub educaţional din ţară, pentru că o mână de studenţi au reuşit să facă acest hub, pentru că am reuşit să punem la aceeaşi masă cei trei actori implicaţi, respectiv studenţi-facultate-companii. Pe de altă parte, aici se vor întâmpla proiecte educaţionale care vor reieşi din Consiliul Educaţiei Colaborative pe care l-am fondat, unde vor sta la masă organizaţii studenţeşti, facultăţile şi mediul de afaceri. De marţi, începem treaba”, spune Remus Rădvan.
Rectorul Marilen Pirtea a subliniat faptul că prin acest proiect UVT demonstrează încă o dată că „nu creăm roboţi, doar buni profesionişti pentru locurile lor de muncă, ci creăm oameni inventivi, care să dezvolte societatea, prin ideile lor”. Hub-ul va avea şi o platformă online, care va conţine cursuri practice şi teoretice de care studenţii să se folosească pentru a veni mult mai bine pregătiţi când vor bate la uşile companiilor. AGERPRES