targ de joburi.jpgPeste 500 de studenţi au participat, vineri, la primul Târg de oferte de practică profesională, desfăşurat în cadrul unui proiect derulat de Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), în parteneriat cu Centrul de Afaceri Transilvania şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

”Proiectul de Practică în Management de Proiect Jacques Delors – fundament al tranziţiei de la sistemul de educaţie la viaţa activă” se adresează studenţilor şi masteranzilor Facultăţii de Studii Europene interesaţi de domeniul gestionării unor programe naţionale şi europene.
Tinerii vor benefia de servicii de consiliere şi orientare profesională şi vor efectua stagii de practică specializată în instituţii şi companii din judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud şi Iaşi. Prin acest proiect vor fi organizate, timp de doi ani, stagii de practică pentru 200 de studenţi şi 100 la masteranzi. Stagiile se vor derula în cinci etape, începând cu luna martie 2009. Fiecare etapă de practică va dura trei luni, timp în care studenţii vor face 70 de ore de practică de birou şi 20 de ore de practică de teren, la final fiind prevăzută o evaluare a celor două perioade. În finanţarea proiectului sunt incluse transportul, cazarea şi hrana studenţilor. La sfârşitul fiecărui an universitar, vor fi efectuate, totodată, 15 aplicaţii de studiu la Bruxelles (Belgia) şi la Strasbourg (Franţa).


Reţeaua partenerilor de practică în managementul de proiect oferă studenţilor posibilitatea de a efectua aceste stagii în organizaţii şi instituţii precum Centrul de Afaceri Transilvania, Prefectura Cluj, Camera de Comerţ şi Industrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Centrul de Informatică Minieră, Inspectoratul Şcolar, Oficiul de Consultanţă Agricolă, Consiliul Judeţean Bistriţa, precum şi în multe alte alte companii de renume. Şapte dintre tutorii de practică desemnaţi de aceste instituţii sunt absolvenţi ai Facultăţii de Studii Europene.


Managerul de proiect, prof. univ.dr. Nicolae Păun, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că studenţii vor intra în legătură directă cu reprezentanţii a 17 societăţi şi instituţii de stat la acest prim Târg de oferte de practică profesională, urmând ca din luna martie, în funcţie de opţiunea fiecărui student, acestea să îi primească în stagiile convenite. Selecţia instituţiilor publice a fost foarte judicioasă, de la Camera de Comerţ şi Industrie, agenţii de dezvoltare,şi până la firme de succes care pot asigura tinerilor un ghidaj calificat pentru viitoarea carieră profesională. AGERPRES