“Prin participarea la taberele internationale, tinerii isi inving timiditatea si invata sa se descurce pe cont propriu, taberele dovedindu-se experiente foarte utile in cadrul procesului lor de maturizare”

Considera Camelia Cojocarescu, director Corporate & Study Turism – MARA TRAVEL GROUP, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National www.EduManager.ro

Domnia sa ne ofera mai multe despre activitatea de turism educational pe care compania o desfasoara, despre avantajele participarii tinerilor elevi si studenti in tabele internationale din strainatate si despre programul “Liceul in strainatate”, adresat celor care doresc sa isi continue studiile intr-o institutie de invatamant de prestigiu de peste hotare.

– Doamna Camelia Cojocarescu, in primul rand va rog sa ne spuneti care este profilul companiei pe care o reprezentati si care este principalul obiect de activitate al acesteia.

– Compania “Corporate & Study Turism” este agentie de turism iar specificul activitatii noastre este turismul educational (tabere internationale pentru juniori si cursuri de limbi straine in strainatate pentru orice varsta si orice nivel).

– Cu ce oferte veniti in intampinarea tinerilor din Romania in cadrul activitatii pe care o intreprindeti?

– Ofertele noastre cuprind: tabere internationale organizate in vacantele de vara, iarna si primavara ale copiilor, programe de integrare in invatamantul occidental, cursuri de limbi straine pentru tineri peste 16 ani (programe disponibile tot timpul anului), cursuri de limbi straine pentru adulti de orice varsta si nivel, cursuri profesionale de limbi straine (pentru cadre medicale, avocati, ingineri, manageri etc.).

– Spuneti-ne mai multe cuvinte despre taberele educationale internationale. Carui grup va adresati, ce conditii le asigurati celor care aleg sa mearga in aceste tabere si nu in ultimul rand, in ce locatii se desfasoara acestea?

– Taberele educationale organizate in strainatate de catre agentia noastra combina cursurile de limbi straine cu un program de excursii si activitati specific varstei copiilor. Avem de asemenea tabere tematice, sportive (fotbal, tenis, volei, calarie, inot etc.), artistice (muzica, dans, teatru, moda, cinematografie), scoli de fete etc. Nu in ultimul rand, avem tabere organizate in colegii de elita, in conditii deosebite, unde cazarea se face in vile sau in cladiri monumente istorice, iar programul de activitati este foarte variat.

Pentru tinerii peste 16 – 18 ani sunt disponibile progame speciale de Arta & Design, Pictura, Drama, Muzica contemporana la scoli de specialitate de renume. Atmosfera este una internationala, iar copiii au posibilitatea de a interactiona cu alti studenti veniti din toate colturile lumii, ce apartin unor culturi foarte diferite. Ne adresam copiilor, tinerilor si persoanelor adulte cu venituri peste medie ce doresc sa isi imbunatateasca cunostintele de limba straina si sa traiasca o experienta inedita.

Destinatiile cele mai populare sunt Anglia, Germania, Franta, Elvetia si Austria. In Anglia sunt preferate orasele cunoscute ca fiind centre universitare celebre, Cambridge si Oxford, precum si Londra. In Germania, pentru taberele de juniori exista o serie de localitati localizate in jurul muncipiilor Berlin, Munchen si Frankfurt, precum Oberwesel, unde cazarea se face intr-un castel medieval, Holzkirchen, unde copiii locuiesc cu familii germane, Spitzingsee etc. In privinta cursurilor pentru tineri de peste 16 ani si pentru adulti, sunt preferate cu predilectie marile orase europene: Londra, Paris, Berlin, Munchen, Frankfurt, Milano, Florenta, Roma, Barcelona, Madrid, New York, precum si alte destinatii turistice atractive, ca Nisa, Malta, Miami sau Cipru.

– Care sunt, in opinia dumneavoastra, principalele avantaje pe care le au tinerii prin participarea la aceste tabere. Cum ii sfatuiti pe parinti si profesori sa isi indrepte atentia spre ofertele dumneavoastra adresate sectorului educational?

– Prin participarea la taberele internationale, tinerii isi fac prieteni noi, isi inving timiditatea si invata sa se descurce pe cont propriu, taberele dovedindu-se experiente foarte utile in cadrul procesului lor de maturizare. Lectiile sunt predate de catre profesori vorbitori nativi si pun accentul pe comunicare. Eficienta este cu atat mai mare cu cat copiii, in timpul liber, sunt nevoiti sa vorbeasca intre ei in limba straina predata, perfectionandu-si astfel abilitatile.

Din punctul de vedere al parintilor, taberele reprezinta o investitie foarte rentabila in educatia copiilor, o modalitate de a le oferi copiilor posibilitatea de a observa o alta civilizatie si de a le cizela personalitatea. Dupa ce le explicam ca siguranta copiilor este prioritatea maxima a scolilor ce organizeaza aceste tabere, ei isi inving temerile normale pe care orice parinte le are fata de copilul sau si iau mai usor decizia de a-i trimite.

– “Liceul in strainatate” reprezinta un program initiat de compania dumneavoastra, adresat celor care doresc sa isi continue studiile intr-o institutie de invatamant de prestigiu, din afara. Vorbiti-ne putin despre acest program: ce servicii oferiti celor interesati si ce conditii trebuie sa indeplineasca cei care vor sa se inscrie?

– “Liceul in strainatate” este un program ce a starnit interesul tinerilor. Oferim consultanta si suport celor care doresc sa aplice pentru un astfel de program. Pentru inscriere este necesar un nivel cel putin intermediar de limba straina. Totodata se recomanda urmarea unei perioade pregatitoare pentru integrarea in invatamantul preuniversitar dintr-un alt stat, de 3, 6 sau 9 luni, perioade complet echivalabile in concordanta cu programa scolara romaneasca. Marea majoritate a colegiilor si liceelor de prestigiu cu care noi colaboram ofera si burse elevilor merituosi, insa incepand cu al II-lea an de studiu.

– Cu ce licee din strainatate colaborati in cadrul acestui proiect?

– Printre partenerii nostri consacrati se numara colegii si scoli de elita din Marea Britanie, Franta, Elvetia, Germania etc.

– Oferiti consultanta in alegerea celor mai potivite institutii de invatamant, in functie de abilitatile fiecarui tanar?

– Da, prin consultantul nostru specializat pentru programe educationale, oferim consultanta tinerilor, avand desigur in vedere abilitatile acestora si posibilitatile financiare ale familiei.

– Cum va pot contacta cei interesati de serviciile pe care le oferiti?

– Persoanele interesate de serviciile noastre ne pot telefona la 021.335.32.40 sau 021.335.32.41, ne pot scrie pe email la cst@turism-educatie.ro, pot accesa site-ul nostru www.turism-educatie.ro sau ne pot face o vizita la sediul agentiei, in Bd. Dimitrie Cantemir nr. 20, sector 4, Bucuresti.

– Considerati ca segmentul de piata pe care activati, respectiv taberele educationale internationale, este prea putin dezvoltat in Romania? Cu ce probleme va confruntati in activitatea desfasurata?

– Deocamdata, programele de turism educational sunt inca prea putin cunoscute pe piata din Romania. In aceste conditii, principala provocare pe care o intampinam o reprezinta reticenta unor parinti in a-si trimite copiii sa studieze departe de casa si a adultilor de a accepta faptul ca se mai poate invata ceva chiar si la varsta maturitatii.Noi ne straduim sa depasim acest impediment incercand sa promovam cat mai mult turismul educational si sa gasim canale de comunicare prin intermediul carora sa ajunga mesajul nostru la tineri si la cei interesati.

maratravel_banner.jpg