Principele Nicolae a avut luni o întâlnire la Cluj cu studenţii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), în cadrul unei vizite pe care membri ai Casei Regale o efectuează în judeţ. Principele Nicolae a amintit, cu această ocazie, tinerilor studenţi că Regele Mihai a primit titlul de Doctor Honoris Causa al USAMV, când s-au împlinit 140 de ani de la instituirea învăţământului agronomic clujean.

„De-a lungul anilor, Casa Regală a avut un rol esenţial atât în dezvoltarea învăţământului românesc, cât şi în dezvoltarea agriculturii. Este o onoare pentru mine să continui tradiţia familiei mele şi să fiu aici cu voi toţi. Consider că tinerii care se află aici studiază cu încredere şi au viitorul deschis”, a spus principele Nicolae.

Transmiţând şi un mesaj umanitar în cadrul întâlnirii, într-o manieră mai relaxată, principele s-a descălţat de pantofi şi le-a amintit tinerilor că pe 21 martie a fost Ziua Mondială a Sindromului Down. Principele a pregătit un set de întrebări de cultură generală şi un set de ciorapi coloraţi, la fel ca cei pe care îi purta, pe care i-a împărţit studenţilor care au ştiut să răspundă la întrebările sale. „Am ales să sprijin persoanele cu sindromul Down, deoarece consider că trebuie făcut mai mult pentru ei în România şi pentru că am lucrat ca voluntar cu ei, la Târgu Mureş, şi am descoperit nişte oameni incredibili. Aş dori ca şi voi să vă arătaţi sprijinul faţă de ei. Dar, înainte de asta, trebuie să aveţi nişte şosete cu dungi. Am pregătit câteva întrebări şi cine ridică primul mâna şi răspunde primeşte o pereche de şosete”, a spus principele Nicolae.

Împreună cu principesa Margareta şi principele Radu, principele Nicolae efectuează o vizită de două zile în Cluj. El a participat duminică seară la Concertul Regal de Gală, care a avut loc în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai. Concertul a fost organizat cu ocazia decernării titlului de „Cetăţean de Onoare” principesei Margareta şi principelui Radu. Iniţiativa a aparţinut Consiliului Judeţean, Clujul fiind primul judeţ care oferă un astfel de titlu reprezentanţilor Casei Regale a României. În cursul zilei de luni, cei trei membri ai Casei Regale au avut diferite întâlniri – principesa Margareta a vizitat o fabrică de cosmetice, iar principele Radu a avut o întâlnire cu membri ai mediului academic şi ai celui de afaceri, organizată la UBB. AGERPRES