margareta_principesa.jpg Principesa Margareta a României şi Principele Radu au participat sâmbătă la festivitatea de absolvire a promoţiei 2016 de ingineri „Regele Carol I” a Universităţii Politehnica, în cadrul căreia au înmânat diplomele şi medaliile celor patru absolvente care au terminat facultatea cu media 10.

Potrivit rectorului Universităţii Politehnice, Mihnea Costoiu, promoţia de studenţi care a terminat anul acesta şi care a primit numele „Regele Carol 1” este cea de-a 198-a, de la înfiinţare până acum, iar numele a fost propus de fostul rector Ecaterina Andronescu.

„Fondată în 1818 ca Şcoala de poduri şi şosele a lui Gheorghe Lazăr, Universitatea Politehnică din Bucureşti a ajuns la a 198 – a generaţie, generaţia ‘Regele Carol 1’. Majestatea sa Carol 1 al României a reprezentat în istoria României promisiunea unui viitor mai bun. Aceasta este semnificaţia din spatele numelui dat promoţiei dumneavoastră. Pentru aceasta doresc să mulţumesc familiei regale din România care ne-a sprijinit nu doar în alegerea numelui şi acceptarea acestuia, ci a sprijinit universitatea şi continuă să dea sprijinul istoric de aproape două secole de existenţă a universităţii pe care o absolviţi”, a spus Mihnea Costoiu la festivitatea de absolvire care a avut loc la Sala Palatului.

El a adăugat că cea mai mare capacitate a studenţilor de la Politehnică este aceea de a inova.
„Cred că la fel de importantă ca şi educaţia este creativitatea, este la fel de importantă precum scrisul şi cititul. Imaginaţia, creativitatea, inovarea fac diferenţa în ziua de astăzi mai mult decât oricând. Conţinutul este cel care face diferenţa”, a completat Costoiu. AGERPRES