Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că a aprobat procedura prin care este asigurat cadrul normativ necesar susţinerii examenelor naţionale – Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea 2019 – de către elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz, tulburare de spectru autist, tulburări specifice de învăţare.

„Metodologiile privind organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale creează cadrul propriu-zis pentru susţinerea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat de candidaţii cu deficienţe prin ajustarea modalităţilor de examinare, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei şi enumerează exemple de asemenea adaptări”, se arată într-un comunicat de presă al MEN.

Conform precizărilor din procedurile privind examenele naţionale, comisiile de examen judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pot aproba şi alte măsuri de susţinere a probelor pentru elevii cu deficienţe. AGERPRES