sala de clasa.jpgProcentul unităţilor de învăţământ din Brăila care au autorizaţie sanitară de funcţionare a crescut cu 3% faţă de cel înregistrat anul trecut şi reprezintă 50% din totalul şcolilor din Brăila, potrivit directorului executiv al DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Din cele 133 de unităţi de învăţământ existente în judeţul Brăila în 350 de clădiri, doar 67 de unităţi, respectiv 163 de spaţii, au autorizaţie sanitară de funcţionare.

‘Numărul unităţilor de învăţământ autorizate sanitar veterinar reprezintă 50,37% din totalul unităţilor, iar al locaţiilor de 46,57%, faţă de anul trecut când în aceeaşi perioadă erau autorizate 47,88% unităţi de învăţământ şi 42,51% locaţii’, a declarat Ciochină.

Potrivit directorului DSP Brăila, Gabriel Ciochină, unităţile care nu au primit autorizaţie fie funcţionează la parterul unor blocuri, cum sunt grădiniţele, iar intrarea este aceeaşi cu a locatarilor şi nu există spaţii de joacă, fie au toaletele în curte şi sunt lipsite de apă curentă, cum este cazul celor din mediul rural. AGERPRES