Procesul în care s-a cerut anularea Cartei UMF Târgu Mureş a fost pierdut de reclamanţi

umf_tgmures_mare.jpgAsociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), alături de care a intervenit Liga studenţilor maghiari, UDMR, PCM, PPMT şi CNMT, a pierdut procesul în care s-a cerut anularea Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a anunţat marţi, avocatul reclamantei, Elod Kincses.
Apărătorul a spus că Tribunalul Mureş a respins în urmă cu câteva zile acţiunea în care AMPMFR cerea anularea Cartei UMF Târgu Mureş şi că după primirea motivării sentinţei va declara recurs.

Kincses a spus că Tribunalul Mureş a dezbătut acţiunea pe fond în data de 21 ianuarie, după care a amânat de patru ori pronunţarea în acest dosar şi că acest fapt ar dovedi “dilema judecătorului”.

AMPMFR a formulat acţiunea în contencios administrativ solicitând constatarea faptului că alegerea Senatului UMF Târgu Mureş ar fi fost lovită de nulitate, întrucât acestea s-au făcut în baza unei Carte care “nu era legală”. Pe acest considerent, s-a cerut constatarea nulităţii Cartei întrucât ar fi fost votată în Senatul UMF de o majoritate de două treimi “ilegal aleasă”. În plus, s-a solicitat elaborarea unei noi carte a universităţii.

Avocatul Kincses a mai susţinut că rectorul UMF Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei ar fi comis o serie de acte de intimidare împotriva unor profesori maghiari, prin avertismente scrise sau prin formularea unei plângeri la DNA.

Rectorul UMF Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a precizat, marţi, că nu comentează decizii ale instanţelor de judecată, întrucât “ele trebuie aplicate, nu comentate”. “Dacă vreun cadru didactic din Universitate consideră că l-am intimidat sau persecutat, are posibilitatea să mă reclame la comisia de etică. E ciudat cum un outsider, o persoană fără legătură cu universitatea, iese cu astfel de declaraţii într-un moment când lucrurile s-au reglat şi colaborăm bine”, a subliniat Azamfirei. AGERPRES