După alegerea membrilor Senatului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, care a avut loc în două tururi, pe 14 și 21 ianuarie, alegerile pentru desemnarea președintelui acestui for academic, pentru un mandat de patru ani, au avut loc la începutul acestei săptămâni.

În cursa pentru postul de președinte al Senatului celei mai mari universități de Medicină și Farmacie din țară s-au înscris trei candidați, care își câștigaseră anterior calitatea de membri ai acestui for, în urma alegerilor din 21 ianuarie: Prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu, prof. univ. dr. Maria Dorobanțu și prof. univ. dr. Mircea Beuran, care a deținut în mandatul precedent funcția de președinte al Senatului UMF Carol Davila

Președintele Senatului a fost ales de noii membri desemnați ai acestui for, respectiv, 113 electori, dintre care 84 de cadre didactice și 29 de studenți. Dintre aceștia, la vot au participat 103 electori. Prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu a câștigat detașat în fața celorlalți doi contracandidați, fiind votat de 73 dintre electori. Pe locul al doilea s-a clasat prof. dr. Mircea Beuran, cu 17 voturi.

Profesorul Dragoș Vinereanu este medic primar, specializat în Medicină Internă și Cardiologie, având și funcția de președinte al Societății Române de Cardiologie. În cadrul UMF Carol Davila a îndeplinit, până la momentul alegerii ca președinte al Senatului, funcția de prorector și șef al catedrei de Cardiologie. Ca medic, are la activ peste 7.500 de ecocardiografii transtoracice, aproximativ 2.000 de ecocardiografii transesofagiene, peste 250 de teste ecografice de stres, peste 1.000 de teste ECG de stres, peste 500 de pacienți monitorizați ECG ambulatoriu, aproximativ 100 de cazuri de interpretări în Cardiologie Nucleară, peste 2.500 de proceduri diagnostice, peste 750 de angioplastii și peste 150 de proceduri incluzând sisteme biventriculare și defibrilatoare interne cu implementare de peacemaker.