Prof. univ. dr. Alexandru Puiu a devenit cetăţean de onoare al judeţului Vâlcea, potrivit unei hotărâri aprobate de CJ Vâlcea. Alexandru Puiu s-a născut în 1933 în comuna Făgeţel, judeţul Olt. A absolvit Facultatea de Economie Politică din cadrul ASE Bucureşti în anul 1957. În 1991 a pus bazele Universităţii „Constantin Brâncoveanu” cu trei filiale – Râmnicu Vâlcea, Piteşti şi Brăila, universitate privată specializată în învăţământ superior economic.

„Mă onorează acest titlu. Vreau să spun că cele mai multe investiţii la nivelul Universităţii ‘Constantin Brâncoveanu’ în ultimul timp le-am realizat la Râmnicu Vâlcea, unde am creat cu adevărat un campus universitar. Avem clădiri proprii, biblioteci şi un număr de 5.000 de studenţi care învaţă afaceri economice, tehnici de administraţie de înalt nivel. Poate de aceea nu e întâmplător faptul că Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior ne-a acordat în 2011 gradul ridicat de încredere alături de alte două universităţi private din România”, a afirmat, marţi, Alexandru Puiu.


În municipiul Râmnicu Vâlcea funcţionează trei universităţi: două particulare (Universitatea „Constantin Brâncoveanu” şi Universitatea „Spiru Haret”) şi una de stat – Universitatea din Piteşti, care începând cu anul universitar 2010 – 2011 beneficiază de unul dintre cele mai mari campusuri universitare din ţară. Aproximativ 10.000 de studenţi urmează în prezent cursuri universitare în municipiul Râmnicu Vâlcea. AGERPRES