ardelean_cetatean.jpgConsiliul Judeţean Arad i-a conferit, joi, preşedintelui rector fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, titlul de „Personalitate a judeţului Arad”, cea mai înaltă distincţie acordată în judeţ. Distincţia i-a fost înmânată de către Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, în semn de recunoaştere şi de preţuire, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, în calitatea sa de membru fondator.

„Prin activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute în domeniile în care activează, domnul prof univ dr Aurel Ardelean contribuie de un sfert de veac la creşterea prestigiului judeţului Arad, în calitate de rector şi mai apoi preşedinte al UVVG. Din acest motiv, cred că merită pe deplin această distincţie, care se adaugă la alte titluri onorifice care i-au fost conferite atât în ţară cât şi peste hotare”, a spus Nicolae Ioţcu.

Totodată, preşedintele administraţiei judeţene a făcut o succintă trecere în revistă a activităţii prof. univ. dr/ Aurel Ardelean, aflat de peste 55 de ani în slujba învăţământului românesc, mai întâi a celui preuniversitar şi de 25 de ani al celui universitar, accentuând totodată asupra faptului că din anul 1980 profesorul Ardelean este doctor în biologie.

Mulţumind pentru înalta distincţie care i-a fost conferită, prof univ dr Aurel Ardelean a arătat că în cei 25 de ani de la înfiinţare, UVVG Arad a dat aproape 82.000 de absolvenţi, aproximativ jumătate dintre aceştia lucrând acum în străinătate. „Trebuie remarcat aportul deosebit pe care UVVG l-a avut în creşterea calităţii actului medical, în primul rând prin numeroşii absolvenţi pe care i-a dat în cei 25 de ani de activitate, cât şi prin faptul că în prezent sistemul medical arădean are 30 de clinici universitare, la a căror dotare cu aparatură performantă UVVG a contribuit cu sume importante”, a încheiat prof univ dr Aurel Ardelean. AGERPRES