uvvg_pusca1.jpgAula “Ștefan Cicio Pop” din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad a găzduit, joi, 14 mai, cu ocazia Zilelor Academice Arădene – 25 de ani de la înfiinţare, festivitatea de acordare a înaltului titlu de Doctor Honoris Causa, d-lui prof. univ. dr. Benone Pușcă, președinte și rector fondator al Universității Danubius din Galați, distinsă personalitate academică.

La manifestare au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest “Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG – președintele Comisiei de analiză de acordare a DHC, prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, Facultatea de Drept, Universitatea din București, care a prezentat LAUDATIO, prorectori, membrii Senatului Universitar, cadre didactice, studenți, masteranzi, absolvenți ALUMNI-UVVG.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest “Vasile Goldiș”, a precizat: “La aniversarea celor 25 de ani de existență a Universității de Vest Vasile Goldiș am avut bucuria să decernăm cea mai înaltă distincție academică, Doctor Honoris Causa, rectorului fondator și președinte al Universității Danubius din Galați, prof. univ. dr. Benone Pușcă, un prieten vechi și foarte apropiat al Universităţii noastre, fiind vorba despre un traseu foarte asemănător de evoluție și de viață a celor două universităţi și a celor doi președinți. A fost un moment încărcat de emoție, domnia sa fiind o personalitate complexă a lumii academice româneşti, magistrat, profesor universitar, conducător al unor importante instituții administrative, dar şi reputat dramaturg, care a încântat și fascinat audiența cu disertația de la finalul ceremoniei”.

Prof. univ. dr. Benone Pușcă, președintele Universității Danubius din Galați, a precizat: “Este o mare onoare pentru mine, deoarece o universitate de prestigiu a României mi-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa. De Arad mă leagă multe amintiri din tinereţe, dar după Revoluție, cea mai frumoasă amintire este prietenia mea cu distinsul profesor Aurel Ardelean. Am colaborat foarte mult în domeniul cercetării științifice și al activităţii academice și rezultatele au fost deosebite. În cadrul Universităţii am cunoscut oameni extraordinari, cadrele didactice de aici, dar și arădenii în general. Aradul mi-a trezit o amintire din copilărie, când m-am aflat aici într-o altă calitate, aceea de exmatriculat de la liceu, fiind fiu de chiabur și trimis pentru reabilitare pe șantierele patriei. Șantierul pe care am lucrat eu a ajuns și la Arad. Am făcut atunci radioficarea. Lucram în cadrul Ministerului poștelor și telecomunicațiilor. Iată deci, după mai bine de 50 de ani, vin în Arad, însă pentru altceva, nu pentru a radiofica, ci pentru a fi beneficiarul unui distins ordin academic. Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice și în primul rând președintelui, prof. univ. dr. Aurel Ardelean și doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, care sunt cu adevărat oameni minunați”.

“Senatul Universităţii de Vest Vasile Goldiș a acordat cea mai înaltă distincţie academică – Doctor Honoris Causa – rectorului fondator și președintele Universităţii Danubius din Galați, o Universitate înființată în anul 1992. Prof. univ. dr. Benone Pușcă este o personalitate a vieții juridice din România. A scris multe lucrări științifice, este un profesor apreciat în țară și străinătate și a pus bazele acestei Universităţi prestigioase în orașul Galați. Ne bucurăm că am reușit să-l distingem cu acest titlu pe care îl merită din plin, întrucât contribuţia dânsului la dezvoltarea științelor juridice în România și în general a administrației legate de consiliile populare, județene, municipale, este una deosebită în acest context. Îl felicităm, îi dorim multă sănătate și noi succese pe linie profesională”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad.