frosin_constantin.jpgOxford Summit of Leaders “Science and Education” este un program anual de premiere inițiat de Europe Business Assembley (EBA), corporaţie independentă din Oxford, Marea Britanie. În fiecare an, sunt premiați, prin vot, personalități din mediul academic, președinți, rectori, profesori dar și reprezentanți de marcă ai mediului de afaceri din întreaga lume.

Acest eveniment premiază valorile umane care răspund noilor tendinţe din educaţia superioară, promovând programele şi metodele educaţionale moderne. De asemenea, în cadrul acestui Summit, sunt prezentate progresele ştiinţifice şi ale soluţiilor inovative precum şi extinderea cooperării internaţionale în domeniile ştiinţific şi educaţional.

În urma voturilor online, din cele șase nominalizări, Prof. univ. dr. Constatin Frosin, de la Universitatea “Danubius” din Galaţi, a câștigat, în cadrul Oxford Summit of Leaders “Science and Education”, titlul de Cercetătorul anului 2015, categoria Științe Umaniste, domeniul Filologie.

“Acest premiu înseamnă pentru mine dovada că n-am trăit degeaba, fiind o încununare a activității mele didactico-pedagogice de peste 43 ani. Dar marea mea bucurie și satisfacție este dată de faptul că pe Diploma de Excelență acordată de Oxford și EBA, este menționat numele Universității Danubius din Galați și sper că va apărea și numele României, ceea ce înseamnă că acest premiu este și o apreciere a învățământului din România, recte Galați, și anume universitatea unde am ales să funcționez înainte de a mă retrage, iar asta înseamnă, în acest moment, 15 ani de ființare danubiană! Iată, așadar, o recunoaștere internațională cu patru beneficiari: România – Universitatea „Danubius” – Galați – Constantin Frosin. Un premiu este cu adevărat important când se varsă și în patrimoniul comunității. Anglofonia premiază francofonia românească ! Ceea ce nu-i puțin lucru, având în vedere eterna rivalitate dintre limbile engleză și franceză… Consider că Oxford a făcut ceea ce trebuia să facă România, să premieze excelența în învățământ și cercetare, dar și în Francofonie, a unui cadru didactic care de la Revolutie încoace, s-a dedicat cu trup și suflet promovării pe toate căile și canalele a valorilor românești în străinătate, recte în Francofonie. Am primit Laurii Academici (Ordin National francez) din partea Franței în 2004 iar acum acest premiu decernat de Comunitatea Academică Oxford și EBA (European Business Assembly) ! Concluzia: România nu-și cunoaște, recunoaște și nici promovează valorile! Mă întreb așa, într-o doară: va reacționa oare România în vreun fel ?”, a declarat profesorul Constantin Frosin.