Prof. univ. doctor în medicină Wilhem Friedl de la Universitatea Wurzburg din Germania a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Titlul i-a fost acordat „în semn de preţuire pentru îndelungata sa activitate didactică şi ştiinţifică, pentru merite deosebite în dezvoltarea învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice, precum şi pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor de colaborare” între cele două instituţii de învăţământ superior.

„Noul membru de elită al comunităţii academice băcăuane are realizări notabile în domeniul ştiinţelor medicale dedicate sportului, postură în care a avut în ultimii ani colaborări notabile cu Facultatea de Ştiinte ale Mişcării Sportului şi Sănătăţii din cadrul instutuţiei noastre de învăţământ superior, dar şi cu Spitalul de Urgenţă Moineşti, unitate medicală integrată benefic în procesul de învăţământ al universităţii”, a precizat prof. univ. dr. ing. Valentin Nedeff, rectorul Universităţii din Bacău.

La rândul său, prof.dr. Adrian Cotîrleţ, directorul Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, prezent la eveniment, a declarat că universitarul german este un „prieten al spitalului moineştean şi al instituţiei de învăţământ superior băcăuane”, iar prin decernarea titlului de Doctor Honoris Causa „a primit aprecierea de care se bucură din partea comunităţii medicale şi ortopedice din România”.
„Mă simt onorat de acest titlu şi ceremonia solemnă, într-un cadru special, în care mi-a fost acordat. Sunt impresionat de tot ce am găsit aici, la Universitatea Vasile Alecsandri. Sper ca acest moment să se multiplice între mediile academice universitare române şi germane într-o Europă care vizează în deceniul următor un progres ştiinţific deosebit’, a declarat, pentru AGERPRES, prof. univ.dr. Wilhem Friedl. AGERPRES