upa-psihologie.jpgPsihologi, profesori, psihopedagogi și studenți au avut ocazia, la sfârșitul săptămânii trecute, să schimbe informații și să-și exerseze abilitățile practice. Facultatea de Psihologie și
Științele Educației din cadrul Universității ”Petre Andrei” a organizat, sâmbătă și
duminică, 10 workshop-uri de formare, creditate de Colegiul Psihologilor, susținute
de specialiști din România, Republica Moldova și Quebec – Canada.

În cadrul întâlnirii de la Iași, Prof.univ.dr. Ion Mânzat, Președintele Asociației
Române de Psihologie Transpersonală, a lansat volumele ”Năzdrăvăniile unui copil
zănatic” și ”Securista și lordul”. ”Din aceste cărți tinerii vor avea o imagine
asupra destinului, nu întotdeauna fericit, al autorului și asupra provocărilor pe
care viața ți le poate oferi uneori”, a apreciat Prof.univ.dr. Mariana Caluschi,
Decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul UPA.

Prezent la eveniment, poetul Nichita Danilov a comentat cele două cărți ale Prof.univ.dr. Ion Mânzat. ”În ”Năzdrăvăniile unui copil zănatic” avem un prim volum de amintiri, scris atât din impuls propriu cât și la îndemnul soției. Citind această carte, pe
fragmente, pentru că avem parte și de amintiri pe de o parte dar și de eseistică, m-am întrebat: Ce ar fi fost dacă și Freud, Kant ori Cioran ar fi scris niște amintiri din copilărie? Probabil că ne-ar fi relevat o altă fațetă a personalității lor”, a comentat Nichita Danilov despre prima carte a lui Ion Mânzat. Despre ”Securista și lordul” poetul ieșean a spus că ”întâlnim o carte plină de informații, care conține și multe traume din experiența personală a autorului”.

Rectorul Universității ”Petre Andrei” din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea a apreciat la rândul său cele două apariții editoriale ale psihologului Ion Mânzat și i-a mulțumit acestuia pentru prietenia sinceră ce o poartă universității. ”Este unul din prietenii Universității Petre Andrei din Iași, unul din profesorii de onoare a acestei universități. Dintre toți profesorii noștri, Ion Mânzat este inconfundabil prin ceea ce transmite generațiilor de studenți, dar mai ales prin prietenia sinceră față de noi”, a completat Prof.univ.dr. Doru Tompea.

Autorul celor două cărți, Prof.univ.dr. Ion Mânzat le-a mulțumit tuturor celor
prezenți în Aula Magna pentru cuvintele frumoase și le-a făcut și o mărturisire. ”Este un moment important pentru mine. De la vârsta de șapte ani am visat să fiu scriitor, iar de la 18 ani psiholog și de patru ani m-am apucat de scris cărți”. Evenimentele fac parte din seria manifestărilor organizate cu ocazia Zilelor Academice ”Petre Andrei”.