prajea_manuela.jpgDirectoarea Colegiului Naţional „Traian” din Drobeta Turnu Severin, profesoara Suzy Manuela Prajea, va participa, începând de vineri, la Forumul Global pentru Educaţie şi Aptitudini, care se desfăşoară la Dubai, Emiratele Arabe Unite.

„Sunt foarte entuziasmată că am fost nominalizată pentru premiul „Global Teacher” 2016, aflat în al doilea an de existenţă şi cunoscut drept „premiul Nobel pentru profesori”. Selecţia a fost realizată din peste 8.000 de cadre didactice specializate în matematică din 148 de ţări. Mă aflu pe lista scurtă, de 50 de potenţiali câştigători ai trofeului”, a declarat profesoara Suzy Manuela Prajea.

În context, ea a arătat că nominalizarea reprezintă, în primul rând, o recunoaştere internaţională a şcolii româneşti de matematică, iar, în al doilea rând, a propriilor eforturi de transfer a elementelor matematicii teoretice în lumea reală. „Acestea din urmă sunt rezultatul implementării a mai multor proiecte cu resurse financiare NASA. Ele au contribuit la explorarea spaţiului, la studiul misiunilor spaţiale, la cercetarea ştiinţifică a fenomenului de încălzire globală. În cercetările întreprinse, bineînţeles, cu ajutorul unor elevi de excepţie ai Colegiului Naţional „Traian” din Drobeta Turnu Severin, am căutat să soluţionăm o parte din tainele şi conceptele ce le presupun acestea, prin utilizarea teoretică a Ştiinţei, Tehnologiei, Ingineriei şi Matematicii (STEM)”, a adăugat Prajea. AGERPRES