Magistraţii Tribunalului Timiş au decis, joi, arestarea pentru 29 de zile a profesorului universitar de drept civil Gheorghe Stancu, membru în comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion – sesiunea iunie 2010, acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii mai 2010, Gheorghe Stancu, în calitate de membru în comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion şi de coordonator al lucrărilor de diplomă, a acceptat şi primit de la un număr de 35 de studenţi ai Centrului Tutorial Caransebeş din universitatea menţionată, prin intermediul inculpatei Nicoleta Gumă şi a inculpatului Eugen Tacotă, suma de 52.500 de euro, pentru a-i favoriza pe studenţii respectivi în sensul acordării unor note mai mari decât cele cuvenite.

Gheorghe Stancu a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, după care procurorii au solicitat instanţei arestarea acestuia. În acelaşi dosar, Tribunalul Timiş a dispus pe 8 iulie 2010 arestarea preventivă a directoarei filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion, Nicoleta Gumă, şi a lui Eugen Tacotă, student în anul terminal al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Hyperion, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Nicoleta Gumă este acuzată că a cerut câte 1.500 de euro de la 33 de studenţi, cărora le-a promis că îi va ajuta să treacă examenul de licenţă.


Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii mai 2010, Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă, profitând de influenţa pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor comisiilor de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti au pretins şi acceptat de la un număr de 33 de studenţi ai acestei facultăţi câte 1.500 de euro de la fiecare
dintre aceştia, promiţând şi garantând că vor promova acest examen indiferent de nivelul cunoştinţelor de specialitate. AGERPRES