usamv_iasi9.jpgO delegaţie formată din cadre didactice de la Universitatea de Agricultură din Beijing, China, a vizitat, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, din Iaşi.

Vasile Vântu, rectorul USAMV Iaşi, a declarat că delegaţia prezentă în instituţia de învăţământ superior ieşeană a avut ca principal scop extinderea colaborării cu universităţile şi institutele de cercetare din România care desfăşoară activităţi în domeniul agriculturii, pisciculturii şi producţiei alimentare, viticulturii şi vinificaţiei.

În acest sens, profesorii chinezi au mai avut vizite de lucru şi la Academia Română Filiala Iaşi, Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane” Iaşi şi la Colectivul de Economie Rurală din cadrul Institutului.

USAMV Iaşi a fost trecută, la sfârşitul săptămânii trecute, şi pe agenda de vizite ambasadorului Argentinei la Bucureşti, Claudio Perez Paladino. Cu acest prilej, delegaţia argentiniană s-a întâlnit cu Preşedintele Senatului USAMV Iaşi, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu şi cu membri din conducerea administrativă a instituţiei. Principalul scop al vizitei delegaţiei la Iaşi a fost acela de a stabili colaborări cu reprezentanţi ai companiilor agricole, interesaţi de piaţa Americii Latine. AGERPRES