Cadre didactice ale Universităţii Transilvania vor pregăti şi anul acesta, gratuit, elevii din anii terminali de liceu, din municipiul reşedinţă şi din localităţile limitrofe, care vor susţine examenul de bacalaureat. Pregătirile sunt organizate, pentru al optulea an consecutiv, prin Facultatea de Litere şi Facultatea de Matematică şi Informatică.

„Pregătirea este concepută sub forma unor module interactive, care vor fi susţinute de profesori renumiţi din universitate, începând din 5 martie la Matematică şi din 6 martie, la Limba şi literatura română şi la Informatică. Cursurile de matematică cuprind noţiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, iar cele de informatică – cunoştinţe despre algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme. La Limba şi literatura română cursurile urmăresc să îi înveţe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situaţii de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la Limba şi literatura română sunt axate şi pe analizarea operei marilor clasici, a poeţilor canonici şi prozatorilor interbelici”, se arată într-un comunicat remis de Universitatea Transilvania din Braşov.

Participarea la cursuri este liberă, însă elevii sunt rugaţi să urmărească pagina de facebook a Universităţii Transilvania din Braşov pentru eventualele modificări ce vor apărea în program. AGERPRES