În intervalul 2-7 septembrie, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău organizează, în cadrul proiectului English Access Microscholarship Bacau Program, Şcoala de vară „A Better Way to the Future – The Access Microscholarship Summer Camp (Access to a Better Future through English)”. Deschiderea oficială are loc miercuri, 3 septembrie, în Sala de conferințe a I.S.J. Bacău.

Invitaţi speciali sunt profesorii americani, Kate Mulvey – English Language Fellow University of Pristina and American Corner Pristina, Kosovo şi Daniel Perez – English Language Fellow Prague. Cu acestă ocazie oaspeţii vor susţine o serie de conferinţe, pentru cei 40 de elevi băcăuani şi craioveni, participanţi la eveniment.

Întâlnirile, care se vor desfăşura la Centrul ”American Corner Bacău”, pe parcursul a 30 de ore, presupun: secvenţe dedicate cunoaşterii civilizaţiei şi culturii americane, vizionarea unor filme cu personalităţi feminine, prezentarea obiceiurilor, sărbătorilor şi tradiţiilor americane, informaţii referitoare la arta culinară, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebrităţi americane, dar şi diferite alte activităţi outdoor. Programul este finanţată direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucureşti, fiind considerat un proiect de succes.

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, beneficiară a proiectului, va organiza în cadrul acestuia, la Iași și o excursie tematică, de asemenea cu un program instructiv-educativ complex. Participanții la aceste activități vor beneficia de gratuitate, primind totodată cărți și diferite alte materiale informative. La final, elevilor care au parcurs programul, le vor fi înmânate certificate, oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la București, dar și diplome, din partea Centrului ”American Corner Bacău”.

Proiectului „English Access Microscholarship Bacau Program” a debutat în noiembrie 2013 și se va finaliza în decembrie 2015, la el participând 20 de liceeni din județ. În intervalul 20 – 27 iunie 2014, în cadrul acestuia, profesorul american Ilse Agnes Houle, Senior English Language Fellow al Ambasadei S.U.A. la București, a susținut o serie de conferințe.