e-twinning.jpgZece din cele 31 de proiecte finaliste în competiţia Premiilor Europene eTwinning din acest an aduc pe podium cadre didactice din România, informează un comunicat de presă al Centrului Naţional de Suport eTwinning România, remis luni.

Aflată în al 6-lea an de desfăşurare, competiţia este o selecţie a celor mai bune proiecte educaţionale colaborative, din cele peste 15.000 derulate în acest an şcolar în Europa. Acţiunea eTwinning este parte a programului Comenius al Comisiei Europene, în cadrul căreia şcolile din Europa intră în parteneriate educaţionale, desfăşurând proiecte colaborative şi de dezvoltare socio-profesională.

Peste 7.000 de cadre didactice şi peste 4.300 de şcoli din România sunt înscrise în reţeaua eTwinning, care reuneşte peste 86.000 de instituţii educaţionale europene. În România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a desemnat două instituţii ca centre naţionale de suport eTwinning: Centrul pentru Inovare în Educaţie – TEHNE şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. Competiţia de proiecte educaţionale din cadrul Acţiunii eTwinning este deschisă anual pentru cadrele didactice înscrise pe portalul etwinning.net.


Aproape 123.000 de profesori din Europa au acces la instrumente moderne de colaborare, la resurse şi idei de activităţi didactice, putând intra în legătură cu colegi din alte ţări pentru a iniţia proiecte educaţionale colaborative pentru elevii lor. Anul acesta, premiile se vor decerna în cadrul Conferinţei Europene eTwinning, care se va desfăşura la Budapesta, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2011.AGERPRES