Profesori şi cercetători din peste 40 de ţări de pe cinci continente participă începând de joi, timp de patru zile, la cel de-al XVII-lea Congres European al Federaţiei Internaţionale de Educaţie Fizică şi Sportivă (FIEPS), organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în cooperare cu FIEPS România, informează reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, congresul se desfăşoară simultan cu a VII-a ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Sport, Educaţie, Cultură – Abordări Interdisciplinare în Cercetarea Ştiinţifică”.

Congresul şi conferinţa reuneşte cercetători, specialişti, reprezentanţi ai mediului academic, social şi economic şi oferă cadrul ştiinţific necesar promovării şi dezvoltării unor cercetări interdisciplinare noi şi valoroase în domeniu.

„Este un eveniment de amploare, care deschide oportunitatea organizării unor manifestări ştiinţifice de nivel european şi mondial în România”, a declarat decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Gabriel Talaghir.

Vor fi prezenţi profesori şi cercetători din peste 40 de ţări de pe cinci continente.

Din ţară, participă reprezentanţi din majoritatea centrelor universitare de profil.

De asemenea, vor fi prezenţi şi reprezentanţi din învăţământul preuniversitar cu profil sportiv din judeţele Galaţi, Brăila şi Buzău.

În cadrul celor două evenimente vor fi organizate şase workshop-uri: două la Galaţi şi unul la Buzău despre didactica educaţiei fizice, două în domeniul kinetoterapiei şi recuperării şi unul în domeniul pedagogiei generale.

Evenimentul din acest an este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea FIEPS şi a 75 de ani de învăţământ superior în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. AGERPRES