O suta de cadre didactice ce predau in unitatile de invatamant preuniversitar din zona bacauana a Vaii Trotusului participa, din aceasta saptamana, la derularea programului „Fonduri structurale-dezvoltare institutionala”, initiat de Casa corpului didactic (CCD) Bacau.
Organizat sub forma de cursuri in stagii nondisciplinare sustinute de lectori specializati din domeniile educatiei si fiantarilor europene, pe parcursul a 60 de ore, programul isi propune „formarea competentelor cadrelor didactice in atragerea si gestionarea fondurilor structurale”, a declarat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Concret, se doreste transformarea dascalilor din participanti pasivi la schimbare, in „promotori ai societatii bazate pe cunoastere”, prin sporirea abilitatii lor de a selecta, a alege si a propune pentru finantari europene proiecte fezabile avand caracter educational. De asemenea, programul mai urmareste si formarea capacitatii profesorilor de a gestiona, monitoriza, evalua si finaliza asemenea proiecte ce urmeaza a fi realizate cu fonduri structurale.

Aceasta va fi cea de-a doua serie de cursanti pregatita in domeniul gestionarii fondurilor europene, dupa ce luna trecuta au fost instruite 156 de cadre didactice din municipiul resedinta de judet.

Potrivit directorului CCD Bacau, cursul se dovedeste a fi „de un deosebit interes, solicitarile de participare fiind cele mai mari dintre toate programele initiate pana in prezent de aceasta institutie specializata in perfectionarea profesionala si informarea cadrelor didactice”.