Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a PRM potrivit careia profesorii vor primi cu ocazia pensionarii o indemnizatie care insumeaza sapte salarii brute anuale.

Deputatii au adoptat actul normativ in forma venita de la Comisia pentru invatamant cu 170 de voturi pentru, doua impotriva si 47 abtineri ale reprezentantilor grupului parlamentar al PD-L.

Astfel, prin actul normativ care modifica si completeaza Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, profesorii vor beneficia cu ocazia iesirii la pensie de o indemnizatie egala cu de sapte ori castigul brut lunar obtinut in ultima luna de activitate didactica. Practic, Comisia de specialitate a eliminat din textul proiectului propunerile senatorilor PRM Gheorghe Funar, Aurel Ardelean si deputatilor PRM Ioan Rus si Adrian Moisoiu, potrivit carora profesorii ar fi trebuit sa beneficieze, la fel ca judecatorii si magistratii, de acces gratuit la asistenta medicala, medicamente, ochelari de vedere si proteze, de acces in casele de odihna si in bazele de tratament.

Camera Deputatilor este primul for sesizat in cazul acestui act normativ, decizia finala apartinand Senatului.