Subiectele de la proba orala a examenului de Bacalaureat din anul 2008 sunt alcatuite conform programei scolare, dar sunt inegale din punct de vedere al gradului de dificultate, se arata intr-un comunicat remis de colectivul catedrei de Limba si literatura romana din Scoala Centrala.
Potrivit sursei citate, profesorii nu sunt de acord ca dezbaterile privind subiectele sa „demobilizeze” elevii si parintii inaintea examenului de Bacalaureat.
Totodata, profesorii sustin ca nu este posibila schimbarea structurii si a continutului subiectelor pentru sesiunea examenului de Bacalaureat 2008 in acest moment.

Profesorii de la Scoala Centrala au sustinut, potrivit comunicatului, ca nu au mandatat pe nimeni sa reprezinte vreo pozitie oficiala acestora. „Ne delimitam de orice implicare politica a acestui demers”, se arata in comunicat.

Totodata, profesorii de Limba si literatura romana de la Scoala Centrala propun ca pentru Bacalaureatul din acest an Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti sa organizeze o dezbatere cu profesorii examinatori pentru uniformizarea exigentelor.