150 de profesori de limba engleza din zona Moldovei au participat pe 23 mai, la Colegiul de Arta “O. Bancila” din Iasi, la deschiderea celei de-a 18-e editii a conferintei anuale MATE (Moldavian Association of Teachers of English).
Conferinta se organizeaza in fiecare an la Iasi, MATE fiind una dintre cele 4 asociatii zonale a profesorilor de limba engleza existente in tara: BETA (Bucuresti), CETA (Cluj) si TETA (Timisoara). Cele patru asociatii reunite au infiintat RATE (Romanian Association of Teachers of English), a carei conducere este asigurata prin rotatie de fiecare din cele patru asociatii.

Evenimentul de la Iasi s-a desfasurat pe 23 si 24 mai, in organizarea MATE, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Casa Corpului Didactic Iasi si Consiliul Britanic, avand invitati din tara si din Anglia. “Conferinta s-a desfasurat sub forma de prelegeri in plen, dar si pe ateliere (workshop), ceea ce a insemnat un util schimb de idei si de experienta, in vederea perfectionarii profesionale. Au existat standuri ale editurilor consacrate care au prezentat noutatile in domeniul predarii limbii engleze”, a declarat inspectorul scolar de limba engleza al judetului Iasi, prof. Constantin Paidos.