Profesorii din Botoşani nu pot beneficia decât de 30% din salariile pe februarie, din cauza lipsei banilor

profesori cancelarie.jpgCadrele didactice din judeţul Botoşani nu pot beneficia de salariile integrale pentru luna februarie, din cauza bugetelor insuficiente ale administraţiilor locale, a declarat, luni, şeful Trezoreriei judeţene, Mihai Alexa. Potrivit acestuia, situaţia a apărut ca urmare a acordării, în primele două luni, a unor drepturi salariale neprevăzute în bugetul pentru anul în curs.

“În acest moment, primăriile au consumat bugetul pe trimestrul I. A mai rămas doar 30%, pentru că s-au dat salariile majorate şi nu au ajuns banii decât pe două luni. Am cerut devansarea din trimestrul II în trimestrul I”, a afirmat Alexa.

Şeful Trezoreriei susţine că fondul de salarii pentru luna februarie este de zece milioane de lei, iar autorităţile locale dispun, în acest moment, de doar circa trei milioane de lei. Mihai Alexa susţine că soluţia de moment este acordarea unui avans de 30% din salariu pentru fiecare angajat, fie efectuarea plăţilor integrale doar pentru 30% dintre cadrele didactice. Oficialii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani au solicitat un acord de la Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Educaţiei pentru a lua banii din trimestrul doi, astfel încât să fie achitate toate drepturile salariale ale profesorilor. AGERPRES