Profesorii din Buzău nu renunţă la proteste

greva.jpgPeste 1.500 de cadre didactice s-au adunat luni în Piaţa Dacia din municipiul Buzău în cea de-a treia săptămână de grevă, după care au mărşăluit spre Prefectură pe care au pichetat-o timp de două ore.

La mitingul din Piaţa Dacia, profesorii buzoieni au primit mesaje de încurajare din partea conducerii FSLI, reprezentată de prim-vicepreşedintele Simion Hăncescu, precum şi din partea liderilor sindicatelor din învăţământ din judeţele Iaşi, Neamţ, Argeş şi Ialomiţa. Liderul sindicatului învăţământului preuniversitar argeşean Muntenia, Adrian Voica, a transmis mesajul de încurajare din partea profesorilor argeşeni şi a declarat că miercuri profesorii din judeţul Argeş vor face o grevă de avertisment de două ore, ‘în semn de solidaritate cu colegii noştri din Buzău’.

La rândul său, Traian Mitrea, prim-vicepreşedintele sindicatului învăţământului preuniversitar Ialomiţa, a declarat că mirecuri va veni la Buzău însoţit de peste 40 de profesori. Sindicaliştii au cântat “Deşteaptă-te române!” şi au cerut demisia ministrului Educaţiei şi a premierului Emil Boc. ‘Nu cedăm, nu cedăm!’ a fost mesajul protestarilor, după ce delegaţia prezentă la întâlnirea cu prefectul judeţului a declarat că ‘a fost un dialog al surzilor care nu a înregistat nici un progres’.


Prim-vicepreşedintele FSLI, Simion Hăncescu, le-a spus celor prezenţi că ‘după vacanţă forma de protest de la Buzău se va extinde în toată ţara’. La rândul său, Ion Dobre, liderul Sindicatului Preuniversitar ‘Prof. Ion Neacşu’ din Buzău, a declarat pentru AGERPRES că programul de proteste va continua marţi cu pichetarea sediului Inspectoratului şcolar pentru a cere demisia inspectorului general care ‘face presiuni asupra directorilor ca să schimbe grilele de salarizare şi să modifice cărţile de muncă’. De două săptămâni peste 4.000 de cadre didactice de la 167 de unităţi de învăţământ din cele 202 existente în judeţul Buzău au suspendat cursurile în semn de protest faţă de nerecunoaşterea drepturilor salariale obţinute în 2009 prin hotărâri judecătoreşti. AGERPRES