Cadrele didactice din 12 unităţi de învăţământ din municipiul Tulcea ar putea declanşa protestele săptămâna viitoare, din cauză că nu au primit salariile aferente lunii februarie. Preşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, Mihai Roma, a declarat marţi că, în ultimele zile, cadrele didactice din judeţ şi-au primit drepturile salariale restante, spre deosebire de cele din municipiul Tulcea.

„Vorbim de sute de profesori din patru licee mari din oraş şi alte opt unităţi de învăţământ care ar putea primi salariile abia în aprilie. Am făcut un memoriu cu privire la situaţia lor, pe care îl vom înainta autorităţilor centrale, şi cred că săptămâna viitoare vom organiza o amplă acţiune de protest în municipiu”, a afirmat Mihai Roma.

Potrivit acestuia, situaţia cadrelor didactice din judeţ a fost soluţionată după ce Consiliul Judeţean Tulcea a alocat 250.000 de lei primăriilor. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Doru Căpriţă, a menţionat că pentru a preveni apariţia unor noi situaţii similare, pe parcursul acestui an, instituţia pe are o reprezintă va înainta un memoriu Ministerului Finanţelor Publice, precum şi Ministerului Educaţiei. „Noi dorim să remediem situaţia cu care se confruntă cadrele didactice în momentul de faţă”, a precizat Doru Căpriţă. AGERPRES