Circa 2.500 de angajaţi în învăţământ din municipiul Satu Mare vor primi în această lună mai puţin de jumătate din salarii din cauza faptului că Ministerul Finanţelor nu a alocat suficiente fonduri pentru veniturile aferente lunii februarie.

Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Satu Mare, Ioan Drăgan, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că din 5 sau 6 martie ar fi trebuit să se vireze integral salariile, dar se vor vira doar 46% din sume.

„Este agitaţie şi fierbere în şcoli. În ciuda demersurilor pe care le-am făcut, situaţia nu a fost rezolvată, ni s-a explicat de la minister că sunt prea multe sporuri şi drepturi câştigate în instanţe. Municipiul este un butoi de pulbere, sunt semnale din şcoli că vor apărea acţiuni spontane, este posibil să fie şcoli închise. Aşa dezastru nu a fost niciodată, la început de an să nu mai fie bani de salarii” – a afirmat Drăgan.


Liderul sindical a explicat că toate problemele au pornit de la alocarea fondurilor în funcţie de standardul pe elev. El a susţinut că situaţia ar putea fi rezolvată dacă s-ar aloca fonduri de la Ministerul Finanţelor. AGERPRES