Profesorii din Suceava au început să treacă notele în catalog

catalog scolar.jpgToate şcolile sucevene care au fost în grevă săptămâna trecută au reluat cursurile luni iar profesorii au început să treacă notele şi calificativele în catalog, a declarat liderul Sindicatului ”Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica.

El a spus că, deşi greva generală a fost abandonată de unele şcoli după o zi, iar la altele după o săptămână, sindicatele din educaţie îşi menţin intenţia de a protesta în continuare prin diverse mişcări sindicale.

”Suntem ultimul sindicat care a dus greva până vineri, inclusiv’, a spus Cernica, precizând că vineri 46 de unităţi ale căror cadre didactice aparţin de acest sindicat mai erau în grevă. La începutul săptămânii trecute, în judeţul Suceava, 16 unităţi şcolare dintre cele 176 cu personalitate juridică din Sindicatul Judeţean ‘Spiru Haret’ nu au făcut grevă, dar în toate centrele de bacalaureat s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor lingvistice de limbă străină, cu profesorii şcolilor arondate centrelor sau cu profesori de la şcoli generale.


În Rădăuţi şi zona limitrofă, majoritatea profesorilor care aparţin de Sindicatul ‘Bucovina’ au fost în grevă, cu excepţia celor de la Şcoala Grămeşti, Şcoala nr. 3 Marginea, Şcoala din Straja, precum şi grădiniţele din zonă. AGERPRES