Cadrele didactice tulcene care nu şi-au primit lefurile pentru luna februarie vor primi restanţele salariale până la sărbătorile pascale. Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Tulcea, Marian Găitan, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a solicitat de la bugetul de stat 2,7 milioane de lei pentru plata salariilor profesorilor, însă din această sumă a rămas necheltuit un milion de lei.

”Noi facem solicitări, dar aş vrea să ştiu şi eu pentru ce. Aş vrea să ştiu cine îi poate controla pe ordonatorii de credite, pentru că sunt bani care rămân la primării. Ne gândim împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean la o formă de control a acestor sume”, a afirmat directorul DGFP, Marian Găitan.

În acelaşi timp, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Doru Căpriţă, a spus că s-au început discuţiile cu primarii pentru stabilirea necesarului lunar pentru salariile cadrelor didactice. ‘De la finele săptămânii trecute am declanşat discuţiile cu primarii pentru a afla necesarul de bani lunar până în septembrie. Având în vedere că vine vacanţa, trebuie să aflăm cât cheltuieşte fiecare comună, să vedem unde rămân bani şi unde îi direcţionăm’, a declarat pentru AGERPRES inspectorul general Doru Căpriţă. Inspectorul general şi conducerea DGFP au dat asigurări că până la sărbătorile pascale cadrele didactice din judeţ îşi vor primi lefurile integral.

La finele săptămânii trecute, peste 100 de profesori tulceni s-au adunat în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea în semn de protest faţă de faptul că nu au primit la timp salariile pentru luna februarie, cadrele didactice exprimându-şi temerea că situaţia se va repeta şi în următoarele luni. AGERPRES