Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar din Tulcea va depune la Parchet peste 100 de plângeri penale semnate de profesorii din judeţ, ca urmare a neplăţii salariilor pentru luna februarie. Juristul SIP, Dănuţ Florin Cojocaru, a declarat marţi pentru AGERPRES că cele peste 100 de plângeri ale profesorilor tulceni sunt pentru abuz în serviciu împotriva intereselor persoanei.

”Considerăm neplata salariilor profesorilor o infracţiune. Plângerile penale sunt ‘in rem’, în sensul că solicităm organelor de cercetare penală să îi identifice pe cei vinovaţi”, a menţionat Cojocaru.

Potrivit sursei, vineri, în intervalul orar 14.00-15.30, peste 200 de profesori sunt aşteptaţi la acţiunea de protest a cadrelor didactice, care va avea loc în faţa Prefecturii judeţului Tulcea. Până în momentul de faţă profesorii din două unităţi de învăţământ din oraşul Tulcea, Colegiul ‘Spiru Haret’ şi Colegiul ‘Brad Segal’, au iniţiat acţiuni de protest spontane. Astfel, cadrele didactice de la Colegiul Spiru Haret au intrat la ore cu banderole albe la braţe, iar profesorii de la Colegiul Brad Segal au refuzat să îşi desfăşoare activitatea timp de două ore. Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, doar profesorii din 12 unităţi de învăţământ din municipiul Tulcea nu şi-au încasat lefurile aferente lunii februarie, în momentul de faţă fiind demarate procedurile pentru plata acestor salarii. AGERPRES