Profesorii din Valcea actioneaza in instanta MECI

profesori_invatand.jpgSindicatul cadrelor didactice “Spiru Haret” Valcea strange semnaturi pentru a actiona in instanta Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, intrucat nu a acordat cei 100 de euro prevazuti prin lege pentru fiecare profesor in vederea achizitionarii de carti necesare procesului scolar.

“Noi o sa strangem 700 de semnaturi, speram mai multe, si de la cadre didactice care nu sunt afiliate sindicatului nostru, pentru ca este vorba de un drept al tuturor profesorilor prevazut prin Legea 315/2006. Noi am facut in 2008, ca de obicei, cererile iar banii care trebuia sa vina in primavara nu au sosit nici pana acum” – a declarat joi liderul de sindicat Florin Popa.

El sustine ca saptamana viitoare va fi deschis proces pe rol impotriva Inspectoratului Scolar Judetean, MECI si Ministerului Finantelor Publice. Gabriela Ene, inspector general la ISJ Valcea, a declarat pentru AGERPRES ca demersul celor de la “Spiru Haret” este normal, este un drept al profesorilor, pentru care acestia lupta.

“Eu nu pot fi de alta parere, sunt alaturi de colegii mei, chiar daca reprezint ministerul in teritoriu. Din partea mea au tot sprijinul” – a afirmat Gabriela Ene. Legea nr. 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii didactice, in invatamantul preuniversitar prevede: “Beneficiarii ajutorului financiar in valoare de 100 euro (echivalentul in RON calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data platii) pentru achizitionarea de carti sau de programe educationale pe suport electronic sunt cadrele didactice titulare si/sau suplinitoare calificate”. AGERPRES