Profesorii din Vrancea vor să fie majoritari în Consiliile de Administraţie ale şcolilor

profesori2.jpgProfesorii vrânceni vor ca majoritatea în Consiliile de Administraţie ale şcolilor, ce vor fi stabilite prin noua lege a educaţiei, să fie formată din cadre didactice. Propunerea a fost lansată luni la dezbaterea asupra proiectului legii educaţiei naţionale, organizată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La întâlnire au participat corpul de inspectori şcolari şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ. Profesorii au arătat că directorul unităţii de învăţământ nu trebuie să ocupe şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, care trebuie ales de majoritatea membrilor.

Din Consiliul de Administraţie trebuie să facă parte cadre didactice, care să reprezinte majoritatea, şi reprezentanţi ai comunităţii locale, respectiv ai părinţilor şi ai Consiliului Local. O altă propunere lansată luni se referă la subvenţionarea învăţământul privat, care nu ar trebui să beneficieze de fonduri de la bugetul de stat. Marţi va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii comitetelor de părinţi, iar miercuri cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ. Joi este rândul membrilor din Consiliul Consultativ al Inspectoratului Şcolar Judeţean să se întâlnească pentru a dezbate noua lege a educaţiei. Tot joi va avea loc o dezbatere la care sunt invitaţi să participe reprezentanţii Asociaţiei ‘Pro Democraţia’. AGERPRES