Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu a suspendat contractele de munca ale cadrelor didactice din municipiul Giurgiu care au fost prinse luand mita de la elevi.
Potrivit inspectorului scolar judetean, Florentina Simion, institutia a cerut conducerilor unitatilor de invatamant unde isi desfasurau activitatea cadrele didactice care au pretins mita sa suspende contractele individuale de munca ale acestora, conform prevederilor Codului Muncii.

Totodata, ISJ Giurgiu isi exprima clar intentia de a nu musamaliza astfel de cazuri si ii asigura pe parintii si elevii care au luat atitudine impotriva cadrelor didactice care le-au pretins mita ca nu vor avea de suportat repercusiuni.

In ultimele trei zile, doua cadre didactice care predau la doua licee din Giurgiu, un profesor de filozofie si o profesoara de limba franceza, au fost prinse ca au solicitat bauturi alcoolice, cafea, tigari si bani de la elevi, pentru a-i promova la sfarsitul primului semestru de scoala. La sesizarea elevilor si a parintilor acestora s-a realizat flagrantul, profesorii fiind prinsi luand mita si retinuti pentru cercetari.