transport scolar.jpgPeste 300 de cadre didactice din judeţul Mehedinţi au iniţiat acţiuni în instanţă împotriva consiliilor locale în vederea recuperării restanţelor neplătite de peste doi ani pentru cheltuielile făcute cu transportul de la domiciliu la unităţile de învăţământ, a declarat luni vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Mihai Dima.

Potrivit sursei citate, profesorii, învăţătorii şi educatorii cheltuiesc lunar în medie 10% din salariu cu deplasarea, iar autorităţile publice locale nu le-au decontat de peste doi ani aceşti bani, motiv pentru care tot mai mulţi se adresează instanţelor de judecată.
„Conform evidenţelor noastre, 70% din primăriile din mediul rural al judeţului Mehedinţi justifică faptul că nu au fonduri pentru cheltuielile cu naveta cadrelor didactice sau că acestea au fost epuizate. Singura soluţie de a-şi obţine drepturile băneşti a rămas darea în judecată a celor care, prin lege, sunt obligaţi să le achite”, a precizat Dima.

În context, liderul sindicaliştilor din învăţământ a mai arătat că refuzul primarilor de a dispune decontarea navetei a generat nemulţumiri şi că aceştia sunt decişi să reînceapă protestele de stradă până când li se vor plăti sumele restante alocate cheltuielilor cu naveta. AGERPRES