Peste o suta de propuneri de imbunatatire s-au facut in cadrul dezbaterilor din judetul Prahova pe marginea proiectelor de legi ale educatiei, una dintre ele referindu-se la conditiile de pensionare a cadrelor didactice, profesorii cerand ca pensionarea sa aiba loc in aceleasi conditii cu ale angajatilor MI si MAp, adica si anticipat si cu salarii compensatorii.
Alte propuneri au in vedere ca alocatiile scolare sa se acorde pe toata perioada scolarizarii, nu doar pana la 18 ani; fondul de premiere sa fie acordat de MECT si nu de la bugetul local; norma cadrului didactic sa se completeze si cu ore de dupa programul la clasa; renuntarea la sistemul de notare pe baza de calificative la clasele I – IV si revenirea la note; eliminarea repartizarii computerizate a absolventilor invatamantului gimnazial; mentinerea clasei a IX-a in cadrul liceului si a grupei pregatitoare in cadrul gradinitelor; directorul scolii sa fie cadru didactic; religia sa fie disciplina obligatorie, etc.

Prof. Aurel Graur, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Prahova, a declarat ca, la nivelul fiecarei unitati de invatamant din judet, au avut loc dezbateri in cadrul sedintelor consiliilor profesorale si ale consiliilor de administratie privind prevederile celor doua proiecte de lege si s-au facut numeroase propuneri de imbunatatire a acestora.

De asemenea, in 28 de unitati scolare au avut loc dezbateri zonale, cu participarea a aproximativ 150 de scoli de toate nivelurile.